V sklopu in tedna mobilnosti bodo potekale različne aktivnosti na prostem:

Datum in ura Vsebina Kje? Organizator
16., 17., 18., 21. in 22. septembra od 7.30 do 8.00
***
19. in 20. septembra. od 7.30 do 8.00
Jutranja vadba na prostem – vaje 1000 gibov
***
Video vadba 1000 gibov
Na igrišču pri Športnem domu Sevnica
***
Preko spletne povezave:
https://vid.arnes.si/%C5%A0ola_zdravja_Sevnica
Društvo Šola zdravja
– podružnica Sevnica
16., 17., 18., 21. in 22. septembra, od 9. do 10. ure Gibanje za zdravje – prikaz različnih vaj za krepitev telesa. Zbor pri Srednji šoli Sevnica Zdravstveni dom Sevnica – enota fizioterapije
16. septembra, od 8. do 13. ure Pohod v okolico Sevnice Zbor pohodnikov na parkirišču pri krožišču v Šmarju v Sevnici Študijski krožek spoznavanje vrednot Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica
21. septembra, ob 8. uri Pohod po nasipu za Savo. Zbor pohodnikov pri Kiwi Shopu v Naselju heroja Maroka v Sevnici Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavje – pohodna skupina Sevnica
21. septembra, ob 12. uri Slovesno odprtje Posavske potujoče knjižnice Pri Osnovni šoli Boštanj Knjižnica Sevnica
Organizatorje in udeležence prireditev pozivamo, da upoštevajo aktualna navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečitev širjenja virusa COVID-19.

Kolesarjenje ob Savi od Radeč do Brežic letos nekoliko drugače

Občine Radeče, Sevnica, Krško in Brežice v času Evropskega tedna mobilnosti vabijo k sodelovanju v kolesarski akciji »S kolesom ob Savi« od Radeč do Brežic.

Zaradi COVID-19 ukrepov letos vabimo kolesarje in kolesarke, da sami ali organizirano, v času med 16. in 22. septembrom, prekolesarijo običajno traso ob Savi od Radeč do Brežic, tokrat izjemoma lahko tudi v obratno smer ali v več delih.

Potrebna je predhodna poimenska spletna prijava udeleženca po elektronski pošti, obvestilo o opravljenem kolesarjenju, dobrodošle pa so tudi fotografije na enega od spodaj navedenih elektronskih naslovov z dovoljenjem, da fotografije lahko objavimo na družbenih omrežjih ali v drugih medijih (dalibor.crljenkovic@radece.si / robert.kase@obcina-sevnica.si / romana.pecnik@krsko.si / damjan.zerjav@brezice.si).

Kolesarji in kolesarke na določenih točkah ob trasi (vsaki občini po ena) zbirajo nalepke ter jih lepijo na obrazec, ki je na voljo v priponki. Izpolnjen obrazec lahko dostavijo ali pošljejo na občino za prejem praktične spominske nagrade. VSAK KOLESARI NA LASTNO ODGOVORNOST.

Obrazec - S kolesom ob Savi od Radeč do Brežic - Evropski teden mobilnosti 2020

Gibaj, Sevnica!

1. Uporabnik se lahko registrira kot posameznik ali kot član ekipe ali šolski razred. Če se uporabnik želi pridružiti ekipi, ki je še ni na seznamu, lahko v postopku registracije doda svojo ekipo. Seznam šol, katerim se pridružijo razredi kot člani ekipe je že vnesen.
2. Po uspešni registraciji se uporabnik prijavi v svoj profil z izbranima uporabniškim imenom in geslom ter vpisuje podatke o prehojenih, pretečenih ali prekolesarjenih relacijah.

Po vpisu podatkov ali kliku na gumb "Moji podatki" lahko uporabnik vidi podrobno statistiko svojih podatkov. Na spletni strani je vidna skupna statistika poti za posameznike (brez relacij), najdaljše dnevne relacije in skupne poti po ekipah.

Sodelujejo

Posamezniki: 15

Citat za motivacijo in začetek:
“Vprašajte se: Ali lahko naredim še več?
Odgovor je navadno: Da.”
Paul Kibii Tergat, svetovni rekorder v maratonu v letih 2003-2007

Ekipe: 4

Kaj pa če bo deževalo?
“Slabo vreme ne obstaja.
So samo različne vrste dobrega vremena.”
John Ruskin, književnik in umetnostni kritik

Kilometri: 7.079,76 km

Koliko kilometrov lahko skupaj naredimo v septembru? Narava sevniške občine je čudovito okolje za hojo, tek in kolesarjenje.

Prihranek izpusta CO2: 1.061,96 kg, to je toliko kot absorbira 2.212 dreves v 1 tednu.

Promet oddaja v ozračje ogromne količine CO2 in vpliva segrevanje ozračja in na podnebne spremembe. Več o CO2

Poraba kalorij: 315.174 kcal

Z gibanjem poleg skrbi za okolje skrbimo tudi za svoje dobro počutje in uspešno "kurimo" kalorije...

Čokolade: 630

... ki pa bolj zanimivo izgledajo v obliki 100 gramskih temnih čokolad. Koliko čokolad si lahko privoščim glede na opravljeno pot?

Novice

S kolesom ob Savi

Občine Radeče, Sevnica, Krško in Brežice v času Evropskega tedna mobilnosti vabijo k sodelovanju v kolesarski akciji »S kolesom ob Savi« od Radeč do Brežic - letos nekoliko drugače.
Več v vabilu

Posavska potujoča knjižnica

Posavska potujoča knjižnica bo občanom Posavja zagotovili kakovostno in stalno dostopnost do knjižničnega gradiva in knjižničnih storitev na oddaljenih območjih z manjšim številom prebivalcev.
Več v vabilu

Trajni ukrepi ETM 2020

Pri sevniški železniški postaji je postavljena nova tabla s prikazom možnih oblik trajnostne mobilnosti.
Več o ukrepih

ETM 2020 v sliki

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2020 so bile v občini Sevnica izvedene številne aktivnosti.
Več v fotogaleriji