Kaj pomeni sporočilo »Trajnostno povezani«?

Pobuda Evropskega tedna mobilnosti si prizadeva zmanjšati avtomobilski promet na fosilna goriva in spodbuditi prebivalce k uporabi trajnostne mobilnosti – hoje, kolesa ali javnega prevoza. Prav zato pobuda letos opozarja na pomen dobro povezanih skupnosti, saj je ta pogoj za uspešnost katerekoli občine in za visoko raven kakovosti našega bivanja v njej. O kakovosti življenja v občini tako vse bolj odločajo dobra dostopnost do dobrin in storitev, zagotovljena mobilnost za vse družbene skupine, dobre povezave ter raznovrstnost alternativ osebnemu motornemu prometu.



Celostna prometna strategija občine Sevnica je strateški dokument za vzpostavitev trajnostnega načrtovanja prometa na območju občine in mesta Sevnica. Izdelavo strategije sta sofinancirali Evropska unija in Republika Slovenija, izvedena pa je bila v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Celostna prometna strategija je temeljni dokument, ki omogoča kandidiranje Občine Sevnica na različnih razpisih za sofinanciranje trajnostnih prometnih ureditev.

Gibaj, Sevnica!

1. Uporabnik se lahko registrira kot posameznik ali kot član ekipe ali šolski razred. Če se uporabnik želi pridružiti ekipi, ki je še ni na seznamu, lahko v postopku registracije doda svojo ekipo. Seznam šol, katerim se pridružijo razredi kot člani ekipe je že vnesen.
2. Po uspešni registraciji se uporabnik prijavi v svoj profil z izbranima uporabniškim imenom in geslom ter vpisuje podatke o prehojenih, pretečenih ali prekolesarjenih relacijah.

Po vpisu podatkov ali kliku na gumb "Moji podatki" lahko uporabnik vidi podrobno statistiko svojih podatkov. Na spletni strani je vidna skupna statistika poti za posameznike (brez relacij), najdaljše dnevne relacije in skupne poti po ekipah.

Sodelujejo

Posamezniki: 2

“Vprašajte se: Ali lahko naredim še več?
Odgovor je navadno: Da.”
Paul Kibii Tergat, svetovni rekorder v maratonu v letih 2003-2007

Ekipe: 1

Kaj pa če bo deževalo?
“Slabo vreme ne obstaja.
So samo različne vrste dobrega vremena.”
John Ruskin, književnik in umetnostni kritik

Kilometri: 57,00 km

Koliko kilometrov lahko skupaj naredimo v septembru? Narava sevniške občine je čudovito okolje za hojo, tek in kolesarjenje.

Prihranek izpusta CO2: 8,55 kg, to je toliko kot absorbira 18 dreves v 1 tednu.

Promet oddaja v ozračje ogromne količine CO2 in vpliva segrevanje ozračja in na podnebne spremembe. Več o CO2

Poraba kalorij: 1.180 kcal

Z gibanjem poleg skrbi za okolje skrbimo tudi za svoje dobro počutje in uspešno "kurimo" kalorije...

Čokolade: 2

... ki pa bolj zanimivo izgledajo v obliki 100 gramskih temnih čokolad. Koliko čokolad si lahko privoščim glede na opravljeno pot?

Novice

3.8.2022

S kolesom ob Savi

Občine Radeče, Sevnica, Krško in Brežice Vas ob Evropskem tednu mobilnosti 17.9.2022 vabijo na tradicionalno kolesarsko popotovanje "S kolesom ob Savi" od Radeč do Brežic

16.9.2022

ODPOVED - S kolesom ob Savi

Zaradi izredno slabe vremenske napovedi je bila po tehtnem razmisleku sprejeta odločitev, da se letošnje kolesarsko popotovanje odpove.

16.9.2022

ODPOVED - Parkirni dan

Parkirini dan v Sevnici je zaradi slabe vremenske napovedi in dogajanja, ki je bil v celoti načrtovan na prostem, odpovedan.